Arxius

Estas veient: juny 2015
Categoria: Els documentals
Escrit per: 60 minuts


El pròxim dimecres 1 de juliol començaran les reemissions d'estiu del "60 minuts". Durant tretze setmanes consecutives el 33 reemetrà una selecció dels millors reportatges que han passat pel "60 minuts" aquesta temporada. A continuació, podeu veure els títols que emetrem:

1 de juliol - L’ÚLTIM APICULTOR
8 de juliol - ELS MÈTODES DELS PAPARAZZIS
15 de juliol - LA DONA ARMADA
22 de juliol - TERROR AL CENTRE COMERCIAL
29 de juliol - CAPITALITZAR LA FELICITAT
5 d'agost - PER QUÈ VA FER FALLIDA McDONALD’S?
12 d'agost - L’OBESITAT INFANTIL A L’ÍNDIA
19 d'agost - EUROPA EN VENDA
26 d'agost - HABITAR LA UTOPIA
2 de setembre - COM SER MILMILIONARI
9 de setembre - EL LABORATORI
16 de setembre - UCRAÏNA NO ÉS UN BORDELL
23 de setembre - ENVERDIM EL MÓN

A partir del 30 de setembre, el "60 minuts" començarà la temporada amb noves estrenes.
Categoria: Els documentals
Escrit per: 60 minuts
EMISSIÓ: dimecres 24 de juny a les 23.05, al 33.

Fins que la mort ens separi


La Gran Bretanya, boja per les mascotes, tenen una monarca amb qui coincideixen. Només que ella és més extrema. “Les passions privades de la reina segueixen aquest ordre –segons l’exmajordom reial, Paul Burrell-: cavalls, gossos, espòs i fills”.Els “nens” són dignes successors de Sa Majestat. Com ara el príncep Felip, recordant la famosa frase de la princesa Anna: “Si no fa pets o menja fenc, ella no hi està interessada”.

Per primera vegada, un documental mostra l’extraordinària relació entre els Windsor i els seus animals. Les revelacions que conté “La reialesa britànica i els seus animals” (“Royals & Animals”) són cortesia del personal de servei. Des del lacai que passejava els corgis de la reina fins a la xef que tallava les pastanagues per als seus cavalls, expliquen una història de mascotes mimades a palau i d’hipocresia.

L’amor dels Windsor pels animals no es extensiu a cérvols, faisans o perdius, contra els que disparen en quantitats sorprenents. El màxim exponent n’és el príncep Felip, que “pensa que els animals hi són per ser disparats”, segons explica el corresponsal reial Andrew Pierce.William i Harry no són gaire diferents. Recentment, els periodistes els van descobrir caçant senglars a Espanya només uns quants dies abans d’assistir a la conferència internacional, organitzada pel seu pare per salvar les espècies en perill d’extinció a l’Àfrica. “Va ser un desastre des d’un punt de vista de les relacions públiques; se’ls va acusar de greu hipocresia i amb raó”, diu Pierce.

Malgrat les seves contradiccions, els Windsor semblen confiar més en les seves mascotes que en la majoria dels éssers humans. Semblen tenir una bona raó: la cua d’un gos que remena triomfa sobre el somriure artificial d’un cortesà; i cap dels seus cavalls parla amb la premsa sensacionalista.

Dirigit per John Curtin.
Categoria: Els documentals
Escrit per: 60 minuts
EMISSIÓ: dimecres 10 de juny a les 23.15, al 33.

Un viatge per Dubai, el Marroc, l’Índia, les illes Maldives i els Estats Units que ens ajudarà a conèixer de primera mà aquesta nova febre de l’or.


Una producció de La Compagnie des Taxi Brousse, Rappi Production i Informaction Film.El reportatge “La guerra de la sorra” (“Sand wars”), produït per a la cadena pública nord-americana PBS, és una sorprenent investigació sobre un dels recursos naturals més consumits del planeta. Atesa la gran demanda de sorra, les reserves mundials estan amenaçades. Tres quartes parts de les platges del món estan en declivi i en vies de desaparició, víctimes de l’erosió o del tràfic il·legal de sorra. Esperonades per la construcció d’habitatges, les bandes o “màfies de la sorra” saquegen platges i rius en busca d’aquesta preuada matèria primera.

La sorra ha infiltrat en silenci cada racó del nostre món. Fosa i transformada en vidre, la trobem a tots els prestatges. És també la font del diòxid de silici, un mineral que trobem al vi, als productes de neteja, detergents, paper, menjars liofilitzats, pasta de dents, cosmètics i una extraordinària varietat d’altres productes d’ús diari. Les cases, els gratacels, els ponts, els aeroports i les voreres, tot està parcialment compost de sorra. És una partícula elemental que es troba en el fonament del nostre desenvolupament modern.La sorra està considerada un material sense cost, un clàssic de les vacances a la platja, d’oferta il·limitada. Però, ¿és inexhaurible, aquest material omnipresent? Les quantitats disponibles, ¿poden igualar una demanda que no para de créixer, alimentada sense parar per la necessitat d’habitatge humà i d’expansió? Quines seran les conseqüències en el medi ambient i en la vida del planeta de l’extracció de sorra?

Dirigit per Denis Delestrac.