Arxius

Estas veient: setembre 2014
Categoria: Els documentals
Escrit per: 60 minuts
EMISSIÓ: dimecres 1 d'octubre.

Interceptar números de telèfon i trucades telefòniques, pagar informants, posar micròfons, entrar a llocs de manera il•legal, comprar informació obtinguda de manera no legítima. Aquestes activitats formen part de la feina quotidiana d’un paparazzi d'avui en dia. Alguns, fins i tot, s'han enfrontat a penes de presó pels seus mètodes poc escrupolosos. Però si estan disposats a assumir aquests riscos és perquè les recompenses que poden rebre són enormes. Algunes de les seves imatges robades es venen per desenes, fins i tot centenars de milers d'euros.Aquest “60 minuts” reuneix alguns fotògrafs disposats a anar fins a l'extrem per fotografiar els famosos i els polítics “inconscients”, entre ells el paparazzi Antonio Zappadu, l'home responsable de les imatges del president italià Berlusconi durant una festa amb prostitutes a la seva Villa de Sardenya. Una violació inacceptable de la privacitat de Berlusconi o l’obligació d’informar del que estava passant?

Dirigit per Romain Bolzinger.
Categoria: Els documentals
Escrit per: 60 minuts
EMISSIÓ: dimecres 24 de setembre.


• Selecció oficial del Festival de Cinema de Los Angeles 2009
• Nominada a la 31a edició dels EMMY


"Has vist mai una abella mandrosa?”, pregunta l’apicultor Jim Robertson. Les abelles han treballat sense descans per a l'home durant segles. Però ara estan desapareixent .
Tres conreadors de ruscos nord-americans emprenen el seu viatge anual de negocis a Califòrnia per a la pol•linització dels ametllers – un esdeveniment d’un abast tan gran que requereix la presència de gairebé totes les abelles dels Estats Units. Amb sort diferent, els tres afronten una lluita desigual contra la natura que està liquidant, literalment, totes les colònies d'abelles domèstiques dels Estats Units des de fa més de 10 anys. Un paràsit d'origen australià està delmant els ruscos i, amb ells, l'economia d'aquells que s'hi dediquen.Enfocat en clau humana, de risc, el documental afronta la lluita pel manteniment d'una activitat en declivi com un repte per a empresaris vocacionals que es veuen abocats a canviar d'activitat. Una banda sonora amb referències diverses al cinema comercial, imatges sorprenents dels insectes, el retrat del paisatge del cor dels Estats Units i uns protagonistes angoixats marquen la pauta d'un documental sorprenent. Un documental convincent socialment i científicament, que explora l’abast del Trastorn del Col•lapse de Colònies (Colony Collapse Disorder), una pandèmia misteriosa, comparable a la causada pel VIH humà, que assassina les abelles en massa i complica la vida a apicultors, a la indústria de la pol•linització i l’ecosistema.

Un documental de Jeremy Simmons. Produït per Fenton Bailey i Randy Barbato.
Categoria: Els documentals
Escrit per: 60 minuts
EMISSIÓ: dimecres 17 de setembre.

"60 minuts" estrena temporada oferint les claus del debat del procés escocès per la independència.


Escòcia decideix el seu futur el pròxim dia 18 de setembre. El referèndum permetrà que els ciutadans d’aquest país votin SÍ o NO a una Escòcia independent. Aquest reportatge mostra el debat obert en diversos ambients: l’universitari, l’artístic i l’econòmic. Diferents mirades sobre un mateix destí i diverses lectures d'alguns escocesos dels seus propis mites fundadors. A “60 minuts” recuperem el documental “Homenatge a Escòcia”, un retrat profund i humà d’aquest procés polític.“Homenatge a Escòcia” és el retrat profund i humà del procés polític a Escòcia -que votarà sobre la seva independència del Regne Unit en un referèndum històric el 18 de setembre- a través de la mirada de tres personatges principals: Jenny Lindsay, una poetessa popular i compromesa; David Torrance, un jove periodista expert i escèptic, i el professor Tom Devine, l'historiador veterà més llegit del país, considerat com la principal autoritat en la història de l’Escòcia moderna i autor de la coneguda obra “La nació escocesa”.

El documental acompanya els personatges en la seva vida personal i professional, en un context marcat pels debats parlamentaris a Edimburg i Londres i pels moments clau de la campanya pel referèndum. En un viatge arreu d’Escòcia –des de les illes Shetland, centre de la indústria petrolífera, fins a la Universitat de Glasgow, on es va celebrar un simulacre d'eleccions, tot passant pel mític camp de batalla de Culloden– i a Londres, on el govern defensa la unitat, dóna a conèixer com es viu el debat, escolta la diversitat d’opinions i descobreix diferents actituds i experiències.

» Veure més