Arxius

Estas veient: juny 2014
Categoria: Els documentals
Escrit per: 60 minuts
Hem acabat la temporada d'estrenes del "60 minuts" però, durant tot l'estiu, podreu veure les repeticions d'alguns dels reportatges més interessants que hem emès aquest any.

2 de juliol. Saquejadors dels Déus. Els museus i el tràfic il•legal d’antiguitats
9 de juliol. Al servei de la reialesa. L’empresa, per dins
16 de juliol. 30 anys de foscor
23 de juliol. Dins el sushi
30 de juliol. Femen, dones guerreres
6 d'agost. Un viatge lliure d’impostos. El tour del Tax Free
13 d'agost. El retorn dels extremistes a Europa
20 d'agost. L’energia dels ciutadans
27 d'agost. El retorn de Putin
3 de setembre. 295 dies a Lliçà
10 de setembre. Per on passa el futur
17 de setembre. Homenatge a Escòcia. Un reportatge que vam poder veure al "Sense ficció".

Els reportatges s'emetran els dimecres, sobre les 22h., pel 33. "60 minuts" tornarà amb noves estrenes el 24 de setembre.
Categoria: Els documentals
Escrit per: 60 minuts
En motiu de la mort de l'escriptora Ana Maria Matute, el 33 emetrà aquesta nit el programa "Savis", que va entrevistar-la. Així doncs, el "60 minuts" previst per avui, "L'últim apicultor" salta de l'emissió. Tan bon punt sapiguem quan l'emetrem us n'informarem en aquest blog. Disculpeu les molèsties.

Categoria: Els documentals
Escrit per: 60 minuts
EMISSIÓ: dimecres 18 de juny.

Construït per a la Copa del Món del 1950, l’estadi de Maracanà va ser l'escenari on el Brasil –convençut que s’enduria la victòria– es va presentar al món. No obstant això, la selecció brasilera va perdre per 2-1, trencant els pronòstics, davant els visitants de l’Uruguai. La desfeta va sumir el país en una profunda depressió. 64 anys després, el país té una oportunitat única per rescabalar-se: el Maracanà tornarà a ser l'escenari d'una espectacular final de la Copa del Món. Però 60 minuts també explica que el Maracanà ha estat molt més que un temple de l’esport.El Maracaná és molt més que un estadi: és gairebé un lloc sagrat, seu de les celebracions de tot el que es fa al Brasil i de tot allò en què deixa la seva empremta: l'esport, la música, la religió, l'eufòria desenfrenada i el dolor no mitigat. Va ser aquí on Pelé va marcar el seu gol número 1.000; on Frank Sinatra, Ivete Sangalo i Madonna van fer els seus megaconcerts, i on el papa Joan Pau II va celebrar la missa més multitudinària que mai s’ha celebrat en terra llatinoamericana. Tots aquests fets apareixen profusament documentats en aquest reportatge.

Un reportatge de Gerhard Schick. Produït per Bildersturm Filmproduktion i NDR/ARTE amb el suport de Film- und Medienstiftung NRW, 2013.
Categoria: Els documentals
Escrit per: 60 minuts
EMISSIÓ: dimecres 11 de juny

Tots els ulls estan posats al Brasil, en la polèmica per ser el mundial més costós de la història del futbol i en les protestes socials que s'han generat els darrers dies. Però darrere d’aquest esdeveniment esportiu hi ha tot un país que els últims anys s’havia desmarcat en la cursa per arribar a ser una nova potència econòmica mundial.El Brasil s'ha convertit en el principal productor d'aliments mundial, proveint el globus amb soja, sucre, cafè i carn. A més, a les seves costes s’han descobert enormes reserves de cru. A la famosa llista de Forbes, la presidenta Dilma Rousseff és la segona dona més poderosa del món. La majoria dels gairebé 200 milions de brasilers s'han beneficiat fins avui de la recuperació econòmica del seu país. D'ells, ni més ni menys que 40 milions de persones han escapat de les urpes de la pobresa extrema i, fins ara, semblaven capacitats per exercir el seu poder adquisitiu per primera vegada. Però ara, els brasilers reclamen més poder polític, millors escoles i un nou i eficient sistema de transport.Aquest "60 minuts" combina aquesta anàlisi del desenvolupament del Brasil amb la història de la vida de la presidenta Dilma Rousseff. Durant la dictadura militar va ser una de les líders de la guerrilla, fet pel qual va ser empresonada, igual que el seu predecessor, Lula da Silva. Ara, Rousseff té el repte de seguir el full de ruta per al seu país després de la polseguera que ha aixecat el Mundial de futbol.

Un reportatge de Nina Hellenkemper i Birgit Schulz. Una producció de Bildersturm Filmproduktion per a NDR/ARTE, 2013.