Arxius

Estas veient: gener 2013
Categoria: Els documentals
Escrit per: 60 minuts
EMISSIÓ: dimecres 6 de febrer.

null

“60 minuts” explica la història d’un grup original integrat per 20 fiscals anticorrupció que, dos cops l’any, es reuneixen per donar-se suport mútuament en la seva guerra contra la corrupció a tot el món. Provinents de l’Àfrica, l’Àsia, l’Amèrica Llatina i d’Europa, els fiscals investiguen els més rics, els més cobdiciosos, els líders més influents i les principals empreses mundials. Junts intercanvien experiències i procuren donar-se suport mútuament per trobar noves eines en la lluita contra un mal que qualifiquen com “l’autèntica maledicció de la nostra època”. Però quan les investigacions d’aquests homes i dones sense por arriben massa lluny, comencen les amenaces. Molts d’ells han estat assassinats. És el camí perillós, difícil i solitari que han de viure els caçadors de corrupció.Un documental dirigit per Hege Dehli.

» Veure més

Categoria: Els documentals
Escrit per: 60 minuts
EMISSIÓ: dimecres 23 de gener

null

Fa uns quants anys, Andrew Tait va realitzar un documental titulat “Conflictes al paradís amish” – emès al “60 minuts” fa gairebé dos anys - que seguia una parella d’amish que havia decidit abandonar la seva comunitat. Ara, el mateix autor presenta la continuació de la història a “Adéu al paradís amish”, que es presenta de nou al “60 minuts”.

Tait es va fer molt amic d’una família amish, la d’Ephraïm i Amanda Stoltzfus, i hi va mantenir el contacte. Després d’abandonar els amish, feien servir l’electricitat i el telèfon i fins i tot tenien un lloc web, però encara vivien a la mateixa zona i tenien per veïns els amish, que els rebutjaven.Tait volia saber si havien pogut deixar enrere la cultura en la qual s’havien educat. Segons diu ell: “Crec que podem aprendre molt dels amish i dels que han estat amish. Penso que aquests dos documentals m’han fet canviar. M’han fet replantejar els meus valors, les meves creences i els meus principis i he hagut de reflexionar sobre quines són les coses importants de debò a la vida. Per això sempre estaré agraït a aquesta gent.”Un documental dirigit per Andrew Tait i produït per la BBC.
Categoria: Els documentals
Escrit per: 60 minuts
EMISSIÓ dimecres 16 de gener

null

Ara que estem acostumats a sentir que en molts països s’està legalitzant el matrimoni homosexual, ens costa d’imaginar que en alguns indrets del món l’homosexualitat encara sigui il•legal i es consideri pecat. En aquest reportatge, el presentador de la BBC Scott Mills, que és gai, viatja a Uganda, un país on s’ha presentat un projecte de llei contra l’homosexualitat que preveu la pena de mort per a certes pràctiques homosexuals.Després de constatar personalment que aquestes lleis són un reflex de l’actitud de molts africans, Scott Mills es pregunta si aquesta situació continuarà a Uganda i si a l’Àfrica hi a gaires possibilitats que els homes i dones homosexuals siguin tractats com tothom.

Un documental de Scott Mills, produït per la BBC