Arxius

Estas veient: octubre 2012
Categoria: Els documentals
Escrit per: 60 minuts
Aquest dimecres, i després de la gran acollida que va tenir pels espectadors del Canal 33, reemetem el documental "Steve Jobs, el hippy multimilionari", un extraordinari documental sobre la vida d'aquest carismàtic personatge, adorat per alguns, odiat per uns altres

null

Veure més

I diumenge 4 de novembre a la nit, al Canal 33, en el programa "Grans Documentals", disseccionem els candidats a la presidència d'Estats Units a "L'elecció"


Categoria: Els documentals
Escrit per: 60 minuts
Excepcionalment, aquest documental, enlloc d'emetre's al "60minuts" s'estrena al programa "Grans Documentals" diumenge 4 de novembre a les 10 de la nit.

Obama enfront de Rommey. Dues biografies ben diferents.
El retrat dels candidats fet per la televisió pública dels Estats Units.
Poques vegades els electors americans han hagut de triar entre dos candidats presidencials tan diferents. Mentre Obama i Romney invertien centenars de milions de dòlars per presentar-se als electors, l’equip que ha realitzat aquest documental ha passat un any reunint material: més de cent entrevistes en profunditat a amics, parents, analistes i periodistes. L’objectiu era arribar al fons de la personalitat dels dos homes per presentar-ne una imatge ben completa des del punt de vista personal i professional.
D’una banda, el documental explica la vida del jove Barry Obama passant per Indonèsia, on va viure gairebé en la pobresa, per Hawaii, on fumava marihuana amb els amics, per Califòrnia i Nova York, on va estudiar, i per Chicago, on es va establir en un barri negre. El diari personal i les cartes d’Obama mostren un jove desorientat que busca la seva identitat, però quan Barry esdevé Barack, neix una manera de fer política.

null


En canvi Mitt Romney prové d’un entorn molt diferent. Fill d’un executiu que va arribar a ser governador republicà, va viure en un entorn estable d’escoles privades i idees conservadores. Després, Romney va passar més de dos anys fent de missioner mormó a França, on va tenir un accident de trànsit que va estar a punt de costar-li la vida. L’accident el va convertir en un home més seriós, amb més fe i amb les idees més clares sobre el seu futur, que va acabar seguint un recorregut semblant al del seu pare.

null

» Veure més

19/10/2012: "Empremtes"

Categoria: Els documentals
Escrit per: 60 minuts
Emissió, 24 d'octubre de 2012

Fingerprints. Un documental dirigit per Kati Juurus i produït per YLE


Com es pot aconseguir asil polític a Europa. Persones perseguides als seus països d’origen ens expliquen les enormes traves que troben a Europa per obtenir el dret d’asil.

null

L’Ali va arribar a Finlàndia la primavera del 2008. Havia travessat el Sàhara i després el Mediterrani amb una barca de construcció pròpia, juntament amb seixanta africans més. Com que va entrar a Europa per Itàlia, allà és on té la fitxa amb les seves empremtes. El Mohamed i la Diya, que està embarassada, s’estan al mateix centre de retenció per a sol•licitants d’asil que l’Ali. Van fugir de l’Iraq perquè els seus parents els volien matar. Primer van passar per Suècia i per això tenen la fitxa amb les empremtes allà, però com que Suècia no els ha concedit asil, han passat a Finlàndia.Aquest documental segueix l’Ali, el Mohamed, la Diya i el seu fill, Sahand, a través d’Europa, on centenars de milers de persones busquen el seu lloc.

» Veure més

Categoria: Els documentals
Escrit per: 60 minuts
Emissió, dimecres 17 d'octubre

Un documental sobre el petroli diferent: magnats, buscadors, executius i treballadors de les grans empreses petrolieres dels Estats Units parlen de la crisi de l’energia des del punt de vista dels que la produeixen i la venen.

null

En el documental hi intervenen alguns dels grans noms de Houston, la capital nord-americana del petroli. Encara que no ho sembli, el seu coneixement profund de la indústria i la passió amb què s’hi dediquen els porta a estar sincerament preocupats per la dependència excessiva del petroli que tenen els Estats Units. Aquestes bèsties negres dels ecologistes han pressionat repetidament el govern dels Estats Units perquè posi en pràctica mesures a favor de l’estalvi i de l’eficiència energètica, però no ho han aconseguit. Sembla que la defensa del medi ambient és un camí polític massa difícil d’emprendre per als que estan al poder.» Veure més

Categoria: Els documentals
Escrit per: 60 minuts
Emissió, 10 d‘octubre del 2012

Aquest documental és una mirada positiva a Islàndia, perquè explica com els islandesos busquen vies sostenibles per fer créixer i desenvolupar el seu país després de la crisi. Volen protegir i conservar l’extensió de naturalesa verge més gran d’Europa i, al mateix temps, aconseguir que Islàndia torni a créixer però aquesta vegada tenint molt en compte la sostenibilitat, perquè tot el món pugui veure que és possible.

null

El documental demostra clarament la necessitat d’avançar de debò cap a la sostenibilitat, i posa com a exemple persones que neden contra corrent per sortir de la bancarrota. Per mitjà d’elles veiem els reptes, les emocions i l’optimisme que apareix quan comencen a canviar les seves vides i les seves feines per afrontar les pressions de l’economia actual.
Es tracta, per tant, d’una mirada diferent de la que ofereixen els mitjans de comunicació de tot el món, perquè vol mostrar la cara positiva de la crisi econòmica. La crisi financera va afectar greument Islàndia, però ara no tothom la veu com un desastre. Per exemple, un empresari que es va arruïnar diu: “És el millor que li podia passar a l’ànima d’Islàndia. La cobdícia ens havia fet perdre el nord.”

null
» Veure més