Arxius

Estas veient: setembre 2012
Categoria: Els documentals
Escrit per: 60 minuts
Emissió, dimecres 3 d'octubre

Ens espera una crisi alimentària mundial?

null

Arreu del món hi ha hagut aldarulls per falta d’aliments i desenes de milions de persones s’han vist abocades a la fam i a la pobresa. Fins i tot als països rics, els consumidors s’han hagut d’estrènyer el cinturó.
Tenim la sensació que no ens faltaran mai els aliments.Als prestatges dels supermercats hi ha una varietat increïble de productes de totes les temporades i provinents d’arreu del món. Però a finals del 2007 i durant el 2008 vam veure que el sistema alimentari mundial no és tan estable com sembla. Algunes certeses que teníem han trontollat. Aquest reportatge rodats mostra la complexa xarxa de relacions que uneixen tot el món i que fan que el menjar de les granges arribi a les taules. L’objectiu és preguntar-se què cal fer per impedir una gran crisi alimentària mundial.

» Veure més

Categoria: Els documentals
Escrit per: 60 minuts
Emissió dimecres 26 de setembre 2012

Comencem nova temporada amb un extraordinari documental sobre la vida d'aquest carismàtic personatge, adorat per alguns, odiat per uns altres

null

Apple és coneguda a tot el món com a marca que crea adhesions fervoroses i com a símbol del consumisme dels que estan al dia. Actualment és una de les empreses més grans del món gràcies a productes que han obert nous camins i que han sabut respondre als desitjos dels moderns. El seu cap, Steve Jobs, era un jove pelut que havia penjat els estudis però que tenia una ambició infinita. A més, era un perfeccionista carismàtic, amb un geni temible. Aquell home contradictori va saber ajuntar la manera de fer de la contracultura californiana i el domini de la publicitat amb uns avenços espectaculars en la tecnologia informàtica.En aquest documental gent com Steve Wozniak, cofundador d’Apple, l’home que va fer fora Jobs de l’empresa que ell havia creat, o el seu responsable de software, expliquen la història extraordinària de l’ascens, la caiguda i la remuntada d’Apple amb Steve Jobs al timó de l’empresa.
El presentador, Evan Davis, acompanyat per l’actor Stephen Fry, per Sir Tim Berners-Lee, inventor del Word Wide Web, i per Rita Clifton, especialista en creació de marques, intenten descobrir la fórmula que va portar Apple des d’un garatge fins al domini del sector en l’àmbit mundial.