Arxius

Estas veient: març 2012
Categoria: Els documentals
Escrit per: 60 minuts
Emissió: 3 d'abril de 2012

Reunits en un seminari diferents pensadors internacionals, coordinats pel sociòleg Manuel Castells, parlen i discuteixen sobre com serà el futur, sobre quin món tindrem després de la crisi. Aquest document és un resum de les seves interessants i polèmiques idees.


null

Poc després del començament de la crisi financera del 2008, el sociòleg Manuel Castells es va envoltar d’un petit grup d’intel•lectuals internacionals de gran prestigi per analitzar a fons la crisi. Castells va anomenar el seu grup “The Aftermath Network”, “La xarxa de les conseqüències” fent referència al nou món que, segons ell, estava naixent de les cendres de la crisi.De bon principi, els membres de la xarxa Aftermath van coincidir que aquesta crisi no era tan sols de naturalesa financera i econòmica, sinó que també era una crisi social i cultural que canviaria profundament la societat europea i la dels Estats Units. Durant tres estius consecutius, els pensadors d’Aftermath es van reunir per analitzar la crisi en totes les seves manifestacions i el resultat van ser unes visions noves i sorprenents.Un treball dirigit per Bregtje van der Haak, produït per VPRO Blacklight. Holanda.
Categoria: Els documentals
Escrit per: 60 minuts
Emissió: 27 de març de 2012

nullnull

Un reportatge que explora el món de la famosa “camorra” de Nàpols. Aconseguirà alliberar-se algun dia de la maledicció de la màfia, aquesta ciutat? Perquè la seva influència es continua expandint?La “camorra”, la màfia napolitana, és la xarxa del crim organitzat més sanguinària d'Itàlia. Ha assassinat milers de persones i, malgrat els nombrosos cops que ha rebut al llarg de la seva història, avui és més forta que mai. Es dedica al tràfic de drogues, a l'extorsió, a l'administració d'empreses, a la política, a la gestió de residus tòxics i fins i tot al tractament de les escombraries de Nàpols. Té una gran influència en molts aspectes de la vida econòmica d'aquesta ciutat.


» Veure més

Categoria: Els documentals
Escrit per: 60 minuts
Dimarts, 20 de març de 2012

La història d’un periodista que vol donar a conèixer una realitat desconeguda. Els centenars de milers de suïcidis de pagesos a l’ Índia.


null


Palagummi Sainath és periodista i cap de la secció d’Afers Rurals del diari “The Hindu” i s’ha fixat l’objectiu de fer sortir a la llum la greu crisi agrària que està vivint l’Índia, una crisi que no solen tractar els mitjans de comunicació indis ni els internacionals. Durant els últims deu anys, 200.000 agricultors indis s’han suïcidat, molts bevent pesticida. La causa han estat les dificultats econòmiques provocades pels efectes que la globalització ha tingut en l’agricultura a l’Índia.

» Veure més

01/03/2012: "El president"

Categoria: Els documentals
Escrit per: 60 minuts
Emissió, dimarts 13 de març de 2012

Un retrat de les divisions dins de la Unió Europea. Un treball que visualitza com els interessos nacionals pesen més que els interessos europeus.


null

La construcció europea està sempre rodejada de polèmica i ara el debat sobre el futur econòmic d’Europa és més fort que mai. Europa continuarà avançant cap a la unitat o tornaran a sorgir les greus divisions. Avui parlarem de com el projecte d’escollir el primer president permanent de la Unió no va ser possible a causa de la divisió i veurem, en unes imatges exclusives, les negociacions internes dins la cimera de caps d’estat.
Pel gener del 2009 estava previst un moment històric a la Unió Europea. Els 27 estats membres havien d’elegir el primer president permanent de la Unió. Però el juny del 2008 els electors irlandesos van votar majoritàriament que no en un referèndum i allò va provocar la crisi política més greu que havia viscut la Unió Europea.Els 27 caps d’estat es van veure obligats a buscar una solució i va començar una batalla política històrica en secret, lluny de l’opinió pública. Es tractava d’un procés complex amb l’objectiu de trobar solucions de compromís que tinguessin en compte els diferents interessos nacionals.

» Veure més