Arxius

Estas veient: novembre 2011
Categoria: Els documentals
Escrit per: 60 minuts
Dimarts 29 de novembre, al Canal 33

null

Actualment, Moscou és la ciutat europea on hi ha més milionaris. Són els membres de la nova oligarquia del país, que van bastir la seva fortuna després de la desaparició de la Unió Soviètica aprofitant les seves bones relacions amb el Kremlin. Fins ara s’havien dedicat a comprar cotxes de luxe, cases a la Costa Blava o jets privats, però la nova moda entre els oligarques russos és comprar art. Tothom s’hi apunta. L’any passat, els russos van representar el 40% de la facturació de la respectable casa de subhastes Sotheby’s de Londres. Ara , en el moment de les eleccions parlamentàries, fem un recorregut per aquesta nova moda.

Per a aquests nous rics, col•leccionar art és una manera de quedar bé davant del poder reconstituint el patrimoni artístic nacional, però també és una manera fàcil millorar la seva imatge. Alguns també col•leccionen art per presentar-se com uns mecenes i fer oblidar els orígens de la seva fortuna tot regalant galeries d’art immenses a les seves joves esposes. Altres s’hi aficionen de debò, amb una passió sense límits. Organitzen exposicions que atrauen tot el món artístic europeu, creen fundacions i promouen els artistes tot esperant descobrir futurs talents. Però tot plegat és fràgil i tothom procura congraciar-se amb el poder omnipresent.

» Veure més

Categoria: Els documentals
Escrit per: 60 minuts
Estrena, dimarts 22 de novembre, al Canal 33 a les 23.15

El recull dels testimonis de dones víctimes de la violència política al País Basc, que parlen de com han pogut superar la pèrdua d’una persona estimada, de com ha afectat a les seves vides el trauma, la por, la ràbia i la impotència davant d’un atemptat i les seves seqüeles.

null

“Dones en construcció” reflecteix el procés de reconstrucció personal de diverses dones que han estat víctimes d’un atemptat terrorista, a través de l’expressió dels seus sentiments i valors. Un recorregut que toca aspectes com la notícia de l’assassinat, la incredulitat, la recerca d’un perquè, el rol de mare, la manca d’al•licients, de projectes, d’il•lusió, el buit i la soledat que senten i també la por, la ràbia i la impotència. Un camí que es construeix dia a dia i que no és unidireccional.
L’elecció de les protagonistes principals s’ha guiat fonamentalment per criteris d’interès de les seves vides en construcció pel que fa al seu compromís amb la pau, la superació personal, i ètica de la vida.


Un documental dirigit per Begoña Atín i Maite Ibañez

» Veure més

14/11/2011: "La dinastia Murdoch"

Categoria: Els documentals
Escrit per: 60 minuts
Rupert Murdoch és un dels homes més poderosos del món. El seu conglomerat d’empreses, News Corporation, arriba a dos terços de la població mundial. Ara l’imperi de Rupert Murdoch està questionat. Acusat d’espionatge telefònic i abús de poder, un gran escàndol ha acompanyat els últims mesos de l’imperi . L’escàndol va obligar Murdoch a tancar un dels seus diaris més populars, “News of the World”. Ropert Murdoch, a partir d’un petit diari australià de províncies, ha bastit un imperi periodístic que dirigeix amb una autoritat absoluta. Aquest es el relat de com va construïr el seu imperi.

null


Amb la gosadia de qui juga fort, Rupert Murdoch va anar adquirint mitjans de comunicació. En un món on les empreses es mengen les unes a les altres, ha aconseguit la proesa de conservar el control de l’imperi que va fundar el seu pare i ha col•locat els seus hereus perquè la dinastia el continuï controlant. ¿Què és el que vol Rupert Murdoch i què fa que aquesta família acumuli a les seves mans tanta riquesa i tant poder?

» Veure més

Categoria: Els documentals
Escrit per: 60 minuts
El Pakistan és el país més perillós del món? Castigat pel terrorisme i l’islamisme radical, víctima de la inestabilitat política i del desastre econòmic, el “país dels purs” pateix una barreja dels pitjors mals que pot haver d’afrontar un país. Pel fet de ser veí de l’Índia, de l’Iran, de l’Afganistan i de la Xina, i de tenir accés a les aigües càlides del golf Pèrsic, el Pakistan fa de corredor estratègic en una regió extensa que té una importància capital. Si el país es desestabilitza profundament, les conseqüències poden ser gravíssimes.

null

¿Pot ser que exploti l’únic país islàmic que posseeix la bomba atòmica, amb el perill que el caos s’estengui per tot el sud-est asiàtic? Dit d’una altra manera: hem de tenir por del Pakistan?

» Veure més