Arxius

Estas veient: octubre 2011

31/10/2011: “Ones de xoc”

Categoria: Els documentals
Escrit per: 60 minuts
Aquest “60 minuts” narra la història d’una ràdio que lluita per la pau. Que dóna la paraula a la gent d’un país on s’imposa el silenci a punta de fusell.

null

Al Congo, un país on l’índex de violació dels drets humans és dels més elevats de tot el món, els periodistes de Radio Okapi – una emissora que va néixer l’any 2002 - denuncien contínuament, posant les seves vides en perill, els pitjors abusos als quals la població civil està sotmesa. Amb el context de contínues revolucions i manifestacions d’insurgència en determinades zones de conflicte, el reportatge segueix sobre el terreny un grup de periodistes d’aquesta ràdio. “Ones de xoc” esdevé d’aquesta manera un testimoni de la lluita per la llibertat d’expressió i per la democràcia en un país esquinçat per la guerra on el silenci s’imposa per la força.Un documental de Pierre Mignault i Hélène Magny. Una producció d'InformAction.
Categoria: Els documentals
Escrit per: 60 minuts
Les estructures de poder a la meca del cinema.
Descobriu el Hollywood de debò.

Aquest documental s’endinsa en el cercle íntim de Michael Jackson, des dels advocats fins als cirurgians plàstics, els gurus i els detectius privats, i revela com funciona Hollywood de veritat.


null

Per primera vegada d’ençà de la mort de Michael Jackson, noms importants de Hollywood (entre els quals hi ha el seu advocat, el seu agent, el seu detectiu privat, un excompany de classe i un assessor espiritual personal) parlen de la cara amagada de la fàbrica de somnis.
Després d’haver parlat amb alguns peixos grossos del món del cinema, el periodista Jacques Peretti revela com funciona realment aquest món estrany que és Hollywood.El resultat és una imatge poc habitual d’un Hollywood entre bastidors que demostra que Jackson, encara que semblés estrany, era un personatge ben normal en aquesta ciutat i que la màquina creada per servir l’estrella, finalment, la va acabar destruint.
Categoria: Els documentals
Escrit per: 60 minuts
L’any 2002 dos indis maputxes protagonitzen titulars de premsa i de mitjans de comunicació en reclamar a Benetton una part de les seves possessions a la Patagònia. Aquest fet va inspirar altres maputxes per reclamar les seves terres ancestrals ; ara, els tribunals han de decidir. Hi ha lloc per als nadius i el seu respecte vers la terra en l’economia d’avui en dia ?

null

L’origen d’aquesta història és una parcel•la de terra de la Patagònia reivindicada per un parell d’indis que demanen una decisió per part de la justícia encarant-se a una família italiana molt poderosa: els Benetton, fundadors d’un imperi en contínua expansió i símbol de la globalització.

El documental torna enrere en el decurs d’aquesta història i viatja a aquest lloc emblemàtic on viuen “els homes de la terra”. Els maputxes només volen tornar a la terra dels seus ancestres no pas per enriquir-s’hi, sinó tan sols per viure-hi: ells, diuen, simplement s’estimen la terra.
Categoria: Els documentals
Escrit per: 60 minuts
EMISSIÓ: DIMARTS 11 D'OCTUBRE

null

En algunes de les zones més pobres de Nigèria, on es combina el fervor religiós evangèlic amb una forta creença en la bruixeria i la màgia negra, milers de nens i nenes són acusats de provocar les catàstrofes, la mort i la fam: se’ls titlla de bruixots. Denunciats pels pastors i per les profetesses nigerianes, aquests nens són abandonats i torturats i la majoria acaben morint, bé de gana o bé assassinats: i tot, en nom de Jesucrist. Aquest “60 minuts” segueix de prop un anglès, Gary Foxcroft, que ha dedicat la seva vida a ajudar aquestes criatures desesperades i vulnerables. L’organització benèfica d’en Gary, la Stepping Stones Nigeria, ara recapta fons per ajudar el Sam Itauma. El Sam, fa cinc anys, va rescatar quatre d’aquests nens acusats de bruixeria. Ara s'esforça per atendre’n més d’un centenar en una mena de refugi improvisat i escola que ha creat per acollir els nens bruixots.
Categoria: Els documentals
Escrit per: 60 minuts
EMISSIÓ: DIMARTS 4 D'OCTUBRE

null

60 minuts presenta un reportatge que retrata un grup de pioners de Greenpeace. Cinc activistes europeus, Susi, Rien, Martini, Henk i Hanne, i Bunny, de Nova Zelanda, van formar part de la tripulació del “Rainbow Warrior” i van prendre part en una sèrie d'accions reeixides fins que un atac bomba va posar-hi fi. Ara, tots viuen junts a Waiheke, una petita illa de Nova Zelanda. Amb l’edat, els ha arribat el moment de fer balanç: els seus ideals s’han revelat insostenibles, i què ha aconseguit el seu passat militant per al món i per a si mateixos?

» Veure més