Arxius

Estas veient: juny 2011
Categoria: Els documentals
Escrit per: 60 minuts
null


Durant tot l’estiu, "60 minuts" ocuparà les tardes del dijous del Canal 33, a partir de les 18:00, amb les reemissions d'alguns dels reportatges que hem emès durant aquesta temporada. Els “60 minuts” que es podran tornar a veure aquest estiu són:

El miracle del Hudson: 30 de juny.
Aquest reportatge explica, minut a minut, com va ser el dijous 15 de gener del 2009, el dia en què 155 persones a bord d’un Airbus corresponent al vol 1549 de la companyia US Airways van viure el seu pitjor malson.

La cara oculta de Marbella: 7 de juliol
El treball fa memòria sobre tot allò que va passar a Marbella durant les primeres fases de l’“Operació Malaia”, al mateix temps que també ens mostra com es viu, des de dins, en aquesta ciutat.

La guerra del sushi: 14 de juliol
La batalla comercial i gastronòmica pel mercat del sushi de cinta transportadora – kaiten-sushi – ha començat. Un dels llocs on els grans rivals d’aquesta batalla topen frontalment és Dubai.

Air Force One: 21 de juliol
El reportatge s’enlaira amb l’avió més famós del món per fer un cop d'ull en profunditat a la seva història amb material d'arxiu, fotografies d'alguns dels viatges més famosos que ha fet i entrevistes amb expresidents i passatgers.

La guerra dels minisúpers a la Xina: 28 de juliol
A Xangai, una ciutat que és un banc de proves gegant per aquest gran experiment, la cursa per controlar aquest sector del mercat l’encapçalen les cadenes de minisupermercats Lawson, de capital japonès, i Family Mart, de capital taiwanès.

Egipte, t’estem vigilant: 4 d'agost
Tres dones engeguen la campanya Shayfeen.com, - “t’estem observant”, en favor de la democràcia a Egipte. Aquest reportatge segueix els alts i baixos que viurà el moviment al país durant el primer any.

Viatge cap a l’infern iemenita: 11 d'agost
Somàlia i Etiòpia són dos dels països més pobres del món. Aquesta és la raó per la qual els seus habitants intenten escapar d’aquestes terres a la recerca d’una vida nova. Però aquesta vida té un preu.

Nens lladres gitanos: 18 d’agost
Per tot Europa hi ha milers d’infants obligats a voltar pels carrers captant i robant. Bona part d’ells provenen de la comunitat més pobra d’Europa: els gitanos romanesos.

Síria, partit d'escacs a la frontera: 25 d’agost
En el context de les revoltes àrabs i, concretament, del moviment de protestes a Síria que s’ha dut a terme des del mes de març, la repressió del règim posterior i la resposta internacional que ha seguit els fets, 60 minuts emet un reportatge que aporta llum sobre el naixement del conflicte.

Warren Buffett, l'home que guanya més diners del món: 1 de setembre
Warren Buffett és una de les fortunes més grans del món: un dels inversors de més èxit de la història, una mena de Rei Mides modern. Cada mil euros invertits a finals dels 50, Warren Buffett ha aconseguit convertir-los en milions d’euros.

Caçadors de pirates: 8 de setembre
Aquest treball puja a bord d’un vaixell de càrrega també noruec, el "Bow Cecil", i mostra el seu periple per creuar un dels punts més calents de la costa somali en la seva ruta d’Europa cap a Àsia: els pirates els poden assaltar en qualsevol moment.

Ja surt el sol: 15 de setembre
Els combustibles fòssils s'han convertit en una font d'especulació i els especuladors volen fer diners. I ja en tenim el resultat. Els combustibles fòssils signifiquen poder i el subministrament es facilita o es talla a voluntat, i això pot conduir a la guerra.

El gust pel rebuig: 22 de setembre
Més de la meitat dels aliments, a les escombraries. La major part hi van a parar en el camí de la granja a la botiga, abans que arribin a la nostra taula del menjador: l’equivalent a prop de 500.000 camions cada any.


La nova temporada de "60 minuts", que vindrà carregada de nous reportatges, començarà el dimarts 27 de setembre.
Categoria: Els documentals
Escrit per: 60 minuts
EMISSIÓ: DIMARTS 21 DE JUNYEn el context de les revoltes àrabs i, concretament, del moviment de protestes a Síria que s’ha dut a terme des del mes de març, la repressió del règim posterior i la resposta internacional que ha seguit els fets, 60 minuts emet un reportatge que aporta llum sobre el naixement del conflicte.

Síria, anomenada pel govern dels EUA "estat patrocinador del terrorisme", és una dictadura de partit únic governada des del 1970 per Hafez al-Assad i, després de la seva mort el 2000, pel seu fill Bashar. Però aquest país limitat per les fronteres amb Turquia, l’Iraq, el Líban, Israel i Jordània, tot i l'absència d'importants reserves de petroli, és alhora un país estratègic i un país assetjat: Síria és a la vegada un jugador i un peó en la partida d'escacs "geopolítica” que caracteritza l'Orient Mitjà avui en dia.

El reportatge que presenta 60 minuts narra els antecedents històrics d'aquesta situació, centrant-se en les tres guerres entre àrabs i israelians el 1948, 1967 i 1973 que han convulsionat la regió. El llegat d'aquestes guerres de Síria, incloent l'arribada dels refugiats palestins, l'ocupació contínua d'Israel de les Altures del Golan i l'hostilitat de successives administracions dels EUA que donen suport a Israel, és mostrat per explicar el fort sentiment nacional i les barreres endèmiques a les relacions diplomàtiques.

» Veure més

Categoria: Els documentals
Escrit per: 60 minuts
EMISSIÓ: DIMARTS 14 DE JUNY

null

Darrere de l’ ofensiva que va causar la mort d’Ossama bin Laden a principis de maig s’hi amagava un dels secrets millor guardats dels Estats Units: una campanya encoberta que els militars nord-americans han dut a terme per fer captius milers de talibans i combatents d'Al-Qaeda. 60 minuts presenta una investigació feta durant sis mesos que ha seguit de prop aquestes operacions militars de caça i captura de talibans per descobrir nous indicis sobre l’impacte d’aquest programa, que ha culminat amb la mort de Bin Laden, i també dels seus costos.

» Veure més

02/06/2011: Nens lladres gitanos

Categoria: Els documentals
Escrit per: 60 minuts
EMISSIÓ: DIMARTS 7 DE JUNY

null

Per tot Europa hi ha milers d’infants obligats a voltar pels carrers captant i robant. Bona part d’ells provenen de la comunitat més pobra d’Europa: els gitanos romanesos. Durant segles han viscut al marge de la societat i han patit una discriminació brutal. Molts han recorregut a la mendicitat i al furt per sobreviure. Però en els darrers vint anys, el crim organitzat controla aquest sistema de vida. I des de l’any 2007, quan Romania va entrar a la Unió Europea, s’ha traficat amb nens gitanos a gran escala i se’ls ha explotat. La majoria tenen entre vuit i nou anys i són forçats a allunyar-se dels seus pares per anar a parar als carrers de ciutats que els són estranyes.

» Veure més