Arxius

Estas veient: març 2011
Categoria: Els documentals
Escrit per: 60 minuts
60 minuts dedicarà tots els reportatges del mes d’abril i de la primera setmana de maig - cinc reportatges en total - a parlar sobre els països d’influència àrab que han viscut les últimes i convulses revoltes democràtiques. Moviments, populars i ciutadans, que han sacsejat, posat en qüestió i, en alguns casos, fins i tot canviat els règims existents. Aquests fets han demostrat que l’impuls del poble ha permès estendre la revolució en tots aquests països mancats de democràcia i de llibertat. En aquest context, i sota el títol genèric de "La revolta inesperada", 60 minuts emetrà el documental següent el dimarts dia 5 d'abril:

“Egipte, t’estem vigilant”. EMISSIÓ: 5 d'abril al 33.

null

Tres dones sense experiència en l’activisme polític i incapaces d’estar assegudes en un moment en què el país podria afrontar un dels canvis més determinants, comencen un moviment espontani per explicar a la població el significat de la “democràcia”. L’any 2005, George Bush Jr., president dels EUA, va dir en el discurs de l’Estat de la Unió que Egipte seria un dels països a posar la primera pedra en el camí cap a la democràcia a l’Orient Mitjà. El mateix any, l’avui expresident egipci Hosni Mubarak va anunciar les primeres eleccions democràtiques al país. Llavors, tres dones engeguen la campanya Shayfeen.com, - “t’estem observant”. Aquest reportatge segueix els alts i baixos que viurà el moviment a Egipte durant el primer any. Tot insistint que només la població pot aconseguir el canvi, l’objectiu d’aquestes dones és educar els egipcis en la idea que implica construir els pilars bàsics d’una democràcia: disposar dels drets humans bàsics, de llibertat d’expressió, i establir un poder judicial independent. En definitiva, amb la iniciativa volen destacar la importància dels ciutadans a l’hora de definir i assegurar la democràcia.

Dirigit per Leila Menjou i Sherief Fahmy.

24/03/2011: Cap a l'eternitat

Categoria: Els documentals
Escrit per: 60 minuts
EMISSIÓ: DIMARTS 29 DE MARÇ

Aquest lloc no pot ser alterat. Cal mantenir-se’n allunyat. Només així s’estarà segur.


Premi “Green Screen” a l’IDFA 2010
Menció especial premi “Green” Sheffield 2010


En el context del desastre nuclear del Japó, 60 minuts emet un documental polèmic sobre la viabilitat i els perills que envolten l’emmagatzemament dels residus nuclears generats al planeta.

null

“Cap a l’eternitat”, dirigit pel danès Michael Madsen, explica que cada dia s’emmagatzemen una gran quantitat de residus radioactius de manera provisional. Aquest material, provinent de les principals plantes nuclears, pot rebre les conseqüències dels desastres naturals, humans o dels canvis de la societat. Per aquesta raó es planeja construir a Finlàndia el primer dipòsit nuclear excavat directament a la roca: un sistema enorme de túnels subterranis que haurà de durar tot el temps que els residus siguin perillosos, és a dir, 100.000 anys. Però com s’aconseguirà que es mantinguin així, ben segellats, sense que impliquin gens de perill per a l’ésser humà? El documental viatja a les entranyes d’aquest magatzem nuclear i del futur nuclear de la humanitat.

» Veure més

Categoria: Els documentals
Escrit per: 60 minuts
EMISSIÓ: DIMARTS 22 DE MARÇ

null

Durant molts anys el Japó ha viscut sotmès a la premissa de ser una de les nacions més competitives i productives del planeta. Però amb tots els fets que han passat aquests dies, la catàstrofe nuclear, el desastre natural i la fluctuació de les borses, tots aquests esforços se’n poden anar en orris. D'aquesta manera, la tenacitat dels japonesos tornarà a posar-se a prova perquè hauran d’afrontar el repte de la reconstrucció i de lluitar per remuntar una nova crisi que s’afegeix a l’econòmica que ha imperat els darrers anys. En aquest sentit, aquest dimarts, 60 minuts ens descobreix com la competència s’ha imposat els últims anys en la indústria del transport al Japó per a sortejar la crisi econòmica. Aquesta lluita contra el temps i els elements, ha repercutit de manera especial en els conductors de camions: la competència de preus i de serveis és ferotge i els conductors es veuen obligats a complir uns horaris i terminis sobrehumans per fer la seva feina.

» Veure més

Categoria: Els documentals
Escrit per: 60 minuts
Atenent la petició de molts espectadors, aquest proper dimarts 15 de març, reemetrem aquest documental de la BBC sobre els Amish.Aquesta és una de les comunitats religioses més peculiars dels Estats Units: els Amish. Ara fa 300 anys van arribar per instal•lar-se al país i des de llavors s’han produït molt pocs canvis en la seva manera de viure. Tancats sobre ells mateixos, rebutgen tot el que signifiqui evolució tecnològica i nous coneixements, i viuen abocats a una estil de vida tradicional sense precedents. Amb un codi estricte a nivell de vestuari i un rebuig frontal a "luxes" com l’electricitat, internet, o al fet d'utilitzar els cotxes, els joves comencen ara a posar en qüestió aquesta forma de vida, en una de les societats més consumistes del món: la societat nord-americana. A través d’una família Amish, veurem com les temptacions dels joves afecten la vida tradicional i com s’originen conflictes que, fins ara, eren impensables. Aquests joves comencen a desafiar l’autoritat de pares i avis, tot buscant sortir fora del cercle tancat dels Amish.

Un documental de la BBC.
Categoria: Els documentals
Escrit per: 60 minuts
Estrena, dimarts 8 de març

Warren Buffet és l'home que guanya més diners en aquest món. Té més diners que el producte interior brut de més de la meitat dels països del món.

null

Aquest treball ens permet conèixer de molt a prop Warren Buffett, els seus amics, la família i els companys que han contribuït a convertir el personatge en una de les fortunes més grans del món: un dels inversors de més èxit de la història, una mena de Rei Mides modern. Cada mil euros invertits a finals dels 50, Warren Buffett ha aconseguit convertir-los en milions d’euros. El seu percentatge en els interessos ha convertit Warren Buffett en el milionari més gran del món, amb valors, diners i beneficis , que costen de calcular, però que algunes fons calculen que arriben a superar els 600 milions d’euros.


» Veure més