Arxius

Estas veient: gener 2011

26/01/2011: El cas Coca-Cola

Categoria: Els documentals
Escrit per: 60 minuts
EMISSIÓ: DIMARTS 1 DE FEBRER

Guanyador Premi TV3 Internacional 2010

A Colòmbia, les empreses presumptament contracten sicaris per assassinar els dirigents sindicals. Ara, tres activistes nord-americans han presentat una demanda contra una d’aquestes empreses: Coca-Cola!


null


Des de l'any 2002, més de 470 líders sindicals han estat assassinats a Colòmbia per milícies paramilitars. Aquestes reben un salari per part d’empreses decidides a tot per impedir als seus treballadors que se sindiquin. Entre aquestes empreses sense escrúpols hi pot figurar una icona del capitalisme nord-americà: Coca-Cola. El reportatge que presenta avui 60 minuts explica la història d’una parella d’advocats nord-americans i un activista que s’embarquen en una croada contra el gegant d’Atlanta per fer sortir del silenci els assassinats que, fins ara, han quedat impunes. Els autors del reportatge han seguit el seu periple durant més de tres anys i el resultat és aquest treball, que va ser guanyador del Premi TV3 Internacional 2010. Aquesta mateixa setmana, en una nova edició del premi, s'entregarà el guardó en el marc del festival DocsBarcelona.

» Veure més

20/01/2011: Sobreviure a Haití

Categoria: Els documentals
Escrit per: 60 minuts
EMISSIÓ: DIMARTS 25 DE GENER

null

Fa un any del terratrèmol d'Haití i les conseqüències del desastre encara perduren: el 12 gener del 2010 un gran moviment de terres va matar al voltant de 230.000 persones i va deixar a tot un país en estat de xoc; avui, però, el còlera i la violència contra els mestres de vudú, acusats de provocar el desastre, han contribuït a enfonsar encara més el país. Enregistrat pocs mesos abans que l’epidèmia de còlera assolés Haití, aquest reportatge presenta les històries d’alguns dels supervivents del desastre i recorda els fets que van passar ara fa un any.

Un documental de la BBC.

» Veure més

14/01/2011: Set dies a Bucarest

Categoria: Els documentals
Escrit per: 60 minuts
EMISSIÓ: DIMARTS 18 DE GENER

Un documental que investiga, vint-i-dos anys després de la caiguda de Ceausescu, com van ser l'aixecament i la revolució romaneses que van posar fi a vint-i-cinc anys de dictadura.


null

En motiu de la programació especial “D’aquíd’allà”, dedicada aquest mes a Romania, 60 minuts presenta la història d’una revolució, fins ara, prou silenciada. El 15 de desembre del 1989, a la ciutat romanesa de Timisoara, de forta tradició universitària, es produeix el començament d'un aixecament en contra del comunisme que acabarà amb la caiguda del matrimoni Ceausescu, executat al cap de deu dies. Durant aquell temps, els teleespectadors dels països occidentals assisteixen a la primera mostra de “revolució televisada”, un relat que presentarà una combinació de rumors, d’informació contradictòria i de manipulació però, malgrat tot, d'esperança. La història d’aquesta revolució marcarà un episodi en el qual la informació i l'ús dels mitjans de comunicació van exercir un paper clau.

» Veure més

Categoria: Els documentals
Escrit per: 60 minuts
EMISSIÓ: DIMARTS 11 DE GENER

null

Què els passa als menors d’edat quan prenen alcohol? Quins efectes poden deixar les begudes alcohòliques en l’organisme? El “60 minuts” d’avui és un íntim retrat d’un grup de joves menors que parlen de la seva dependència a l’alcohol i de com els afecta. Durant tres mesos, les càmeres de la BBC han seguit els joves britànics i els seus intents de deixar de beure. Embarcats en el projecte Glaciere, liderat per un milionari exalcohòlic, els joves pujaran en un vaixell, on se’ls prohibirà totalment el consum d’alcohol, i allà ens donaran les seves explicacions de per què van caure en l’addicció. En definitiva, avui coneixerem de prop un d’aquells problemes socials que tenen països desenvolupats i dels quals difícilment es parla: els efectes de beure en joves adolescents.

» Veure més