Arxius

Estas veient: maig 2010

27/05/2010: El volcà islandès

Categoria: Els documentals
Escrit per: 60 minuts
EMISSIÓ: 1 DE JUNY

“60 Minuts” explica tot el que cal saber sobre l’erupció del volcà islandès Eyjafjalla, que ha paralitzat mig Europa des de fa setmanes i ha provocat un daltabaix en el trànsit aeri, evacuacions, inundacions i una columna de cendra de gairebé 10 quilòmetres d’alçada. Amb equips de gravació desplaçats sobre el terreny, el reportatge permet fer una mirada directa al volcà abans, durant i després de l’erupció del passats mesos de març i abril. El treball també explica els fonaments científics que hi ha darrere del caos que ha sembrat el volcà, així com els motius de la interrupció del trànsit aeri, l’incident més important d’aquest tipus des de l’11-S.

null

Els científics asseguren que l’evolució del volcà és impredictible i que fins i tot podria provocar una pertorbació en el volcà veí Katla, potencialment molt més actiu. En definitiva, el treball de National Geographic presenta un reportatge en profunditat sobre aquest important esdeveniment geològic i el seu impacte global, que, segons anuncien els experts, podria allargar-se fins a l’estiu.

Dirigit per Jóhann Sigfússon i Bo Landin. Escrit per Bon Landin i produït per Anna Dís Ólafsdóttir. Produït per la National Geographic Society.

Categoria: Els documentals
Escrit per: 60 minuts
EMISSIÓ: 25 DE MAIG

El reportatge que emet “60 minuts” explora totes les històries que s’han construït al voltant de la possibilitat que Osama Bin Laden estigui malalt o, fins i tot, mort.

null

El que és evident des del primer moment és la manca d'informació dels serveis d'intel•ligència sobre Bin Laden. El treball recull el testimoni de diversos experts, agents dels serveis d’intel•ligència i periodistes, que avalen o contradiuen les desenes de teories que circulen per internet sobre la figura de Bin Laden.

» Veure més

12/05/2010: El show de Berlusconi

Categoria: Els documentals
Escrit per: 60 minuts
EMISSIÓ: 18 DE MAIG.

A principis del 2010 el suport al primer ministre italià Silvio Berlusconi havia caigut un 50%. Amb tot, el suport que encara tenia era prou impressionant, tractant-se d’un líder en el seu tercer mandat. Però en les recents eleccions regionals, Berlusconi ha tornat a demostrar que encara compta amb el suport d’una bona part del país.

null

“60 Minuts” presenta un reportatge que reflecteix part de la trajectòria del controvertit primer ministre italià. L’any 2009 va estar ple d’escàndols al voltant de la figura de Berlusconi. Trobades sexuals, el seu divorci i un brutal assalt a Milà que va acabar amb la imatge de la cara ensangonada del primer ministre, que va donar la volta al món. El reporter d’origen italià Mark Franchetti torna al seu país de naixement per avaluar un dels líders més polèmics i extravagants de tot el món.

» Veure més

05/05/2010: Estat d'exili

Categoria: Els documentals
Escrit per: 60 minuts
EMISSIÓ: 11 DE MAIG

A principis de març del 2010, José Mújica prenia possessió del càrrec de president de l’Uruguai. Mújica, al capdavant del Frente Amplio, és el segon president d’esquerres de la història del país. El que molt poca gent sap és que, fa anys, va formar part del moviment guerriller urbà MLN-Tupamaros, la guerrilla on va militar de manera destacada el protagonista del reportatge que avui emet “60 minuts”: Antoni Mas, un mallorquí que, amb les seves accions revolucionàries, es va convertir en l’home més buscat a l’Uruguai.

Antoni Mas, protagonista del reportatge.

» Veure més