Arxius

Estas veient: febrer 2010
Categoria: Els documentals
Escrit per: 60 minuts
Un reportatge que demostra com particulars i empreses es van beneficiar dels diners dels nord-americans destinats a fer la guerra a l’Iraq i, després, a la reconstrucció del país.
EMISSIÓ: 2 DE MARÇ

A “60 minuts”, una investigació de la BBC revela que la quantitat de diners robats, perduts o simplement no registrats en cap compte durant la guerra i la posterior reconstrucció de l'Iraq podria elevar-se a la quantitat de 23 mil milions de dòlars. Enregistrat durant el mandat de George Bush, el reportatge demostra, per primera vegada i amb un acurat treball d’investigació, com alguns contractistes privats es van acabar beneficiant personalment del conflicte i de la reconstrucció del país. El treball també posa en qüestió la gestió de l’Administració Bush en aquests processos de contractació i evidencia que, en nombroses ocasions, podria haver actuat motivada per interessos particulars. Els reporters han obtingut les dades provinents de fonts del mateix govern dels Estats Units i del govern iraquià.

» Veure més

09/02/2010: Obama i jo

Categoria: Els documentals
Escrit per: 60 minuts
EMISSIÓ: 9 DE FEBRER

Quan es compleix un any del mandat de Barack Obama, “60 minuts” emet un treball de la BBC que repassa la trajectòria política del president durant el seu primer any a la Casablanca. El reportatge ho fa recollint la veu de 6 nord-americans, votants d’Obama – una parella de treballadors del sector de l’automòbil, un granger, un líder comunitari, l’esposa d’un militar i una mare soltera que treballa a una oficina de correus - als quals els autors han seguit durant més de 6 mesos, i que donen la seva visió sobre com les promeses polítiques del president han influït en la seva vida quotidiana – des dels plans d’estímul econòmic fins a les promeses de la reforma sanitària, passant per les que fan referència a acabar, de manera imminent, la guerra amb l’Iraq - i expliquen com han viscut en la pròpia pell bé l’èxit o bé el fracàs d’aquestes mesures.» Veure més