No caldria donar gaires explicacions. A la columna de la dreta hi ha una nota on s’hi fa constar la intenció d’aquest blog. Però semblava una mica estrany haver començat sense fer almenys un post que provi de contestar la qüestió. Volem obrir el canal a l'espectador. I aquesta sembla una bona manera. Mirarem d'explicar què fem i d'explicar també el per què.

En fi, és veritat que els blogs corporatius de vegades no generen prou confiança. I també és cert que l’exercici de la transparència és arriscat. Per una banda, perquè no sempre es pot explicar tot. Com és raonable i com tothom pot comprendre. I per una altra banda perquè sempre hi haurà qui trobi que s’ha explicat massa. Però és un risc que si val la pena de córrer des d'algun lloc és des d’aquí, des d’un canal de televisió pública.

Un canal que, recordem-ho ara, s’ha definit com el canal de vocació cultural i preferència pel gènere documental. Hi ha més coses a dir però les anirem deixant pels dies vinents. S’acumulen les promeses: parlar d’Esports, explicar més de les matinades, insistir en la música...